Ispiši ovu stranicu
Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić održala radni sastanak s Nardellijem i Marićem

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić održala radni sastanak s Nardellijem i Marićem

U sklopu posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji, državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić je u Župi dubrovačkoj održala radni sastanak s načelnikom općine Silviom Nardellijem i pročelnikom Jurom Marićem.

Razgovarali su o pozitivnim demografskim trendovima koje ova općina bilježi kao i o poticajnim demografskim i obiteljskim mjerama koje općina na svom području provodi.

Državna tajnica poručila je da je razlog današnjeg posjeta Župi dubrovačkoj upravo porast broja stanovnika u općini.

Načelnik je istaknuo da se zbog blizine grada Dubrovnika, prihvatljivije cijene stanovanja i dobre kvalitete života u Općinu Župu dubrovačku doseljavaju mnoge mlade obitelji. Pohvalio se činjenicom da u vrtićima nema liste čekanja te da su sva djeca upisana. Razlog tome je ulaganje u vrtićke kapacitete, otvaranje novih vrtićkih grupa i zapošljavanje odgojitelja. Od utvrđene cijene dječjeg vrtića (550,00 kuna), za drugo dijete cijena je umanjena za 20 posto (440,00 kn), za treće dijete cijena umanjena za 50 posto (225,00 kuna) dok je obiteljima s četvero i više djece cijena vrtića u potpunosti besplatna.

Nadalje, osnovnu školu u Župi dubrovačkoj pohađa 915 djece u jednosmjenskoj nastavi, a osigurani su im i svi sportski i ostali sadržaji.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr