Ispiši ovu stranicu
Slavlje u Domu sportova; Iva Oberan osvojila zlatnu medalju na Zagreb European Openu

Slavlje u Domu sportova; Iva Oberan osvojila zlatnu medalju na Zagreb European Openu

Prvog dana Zagreb European Opena u Domu sportova Iva Oberan je izborila najvišu poziciju na postolju. Najbolja župska sportašica je na otvaranju turnira nadoknadila wazari zaostatka protiv Španjolke Kopnyayeve, da bi ipponom prošla dalje, a zatim ipponom svladala Rumunjku Ivanescu. U četvrtfinalu je još jednim ipponom prošla Poljakinju Sokolowsku, da bi u polufinalu za protivnicu imala čvrstu Kosovarku Fazliu.

Uvjerljivim ipponom Oberan je zaokružila odličan prvi dio subote, uz veliko slavlje kolegica i kolega reprezentativaca na tribinama Doma sportova.

U finalu, protiv Nizozemke Van Lieshout, nadoknadila je wazari zaostatka, imala dobar gard i pokazala zašto je došla do finala. Nastavila je s kvalitetnim judom i pobjedničkim wazarijem osvojila zlatnu medalju!

- Iva je nevjerojatan radnik i trebao joj je jedan ovakav rezultat da osjeti da je moguće. Hvala svima na potpori, od Hrvatskog judo saveza, svih trenera, reprezentativaca. Ovo je velika stvar za naš klub, JK Župa Dubrovačka! – rekao je presretni Ivan Ico Oberan, otac i trener Ive Oberan.

- Jako sam ponosna i sretna! Imala sam jaka imena u ždrijebu, pobijedila iznimno jaku Fazliu, od koje sam izgubila na Europskom kupu u Dubrovniku i vjerujem da će mi ova pobjeda značiti puno za daljnje nastupe - rekla je Iva Oberan. Foto: Cro Judo - judo.hr