Ispiši ovu stranicu
Vaterpolo; Hrvatska ipak na Olimpijskim igrama, pobijedili Ruse nakon peteraca i uzeli zadnju ulaznicu za Tokio

Vaterpolo; Hrvatska ipak na Olimpijskim igrama, pobijedili Ruse nakon peteraca i uzeli zadnju ulaznicu za Tokio

Nakon nevjerojatne serije od 15 peteraca Hrvatska vaterpolska reprezentacija je pobijedila Rusiju i uzela zadnje zadnju ulaznicu za vaterpolski turnir Olimpijskih igara u Tokiju.

Hrvatsku je u vodstvo doveo Joković, nakon prvih 8 minuta imamo 4:3. Međutim, u drugoj Rusi preokreću rezultat i na poluvrijeme odlazi s golom prednosti, gubimo 6:7. Vraćamo se u trećoj na kraju koje ponovno vodimo 9:8

U zadnjoj četvrtini u velikoj drami napeto do samog kraja, u zadnju minutu ulazimo s vodstvom, ali Rusi koriste igrača više 16 sekundi prije kraja. Imamo zadnji napad, ali suci sviraju kontraprekršaj pred golom Rusa i pobjednika odlučivaju peterci.

Prvi pucaju Rusi Bijač pogađa stranu, ali Rusi vode. Prvih sedam izvođača je precizno, Vukičević, Joković, Fatović pogađaju za Hrvatsku, ali Ruski golman brani udarac Bukića. Na naša vrata dolazi Popadić i brani peri peterac Rusa, a Vrlić nas vraća u igru. Slijedi nevjerojatna serija pogodaka, čak 18 u nizu (za hrvatsku se izmjenjuju pet prvih pet izvođača istim redom), a tada Bijač brani peterac udarac Rusa,  a Vrlić pogađa i odvodi Hrvatsku na Olimpijske igre.