Ispiši ovu stranicu
Na početku olimpijskog turnira Hrvatska očekivano uvjerljivo pobijedila Kazahstan - Pet golova Jokovića

Na početku olimpijskog turnira Hrvatska očekivano uvjerljivo pobijedila Kazahstan - Pet golova Jokovića

Hrvatska je uvjerljivo i očekivano pobijedila Kazahstan u 1. kolu skupine B Olimpijskih igara u Tokiju 23:7 (4:1, 6:3, 8:1, 5:2)

Nije da je pobjeda iznenađujuća, jasno, ali kao što smo i najavljivali prije početka olimpijskog turnira, “radovat ćemo se svakom golu i pobjedi”, pa tako se onda opravdano ima razloga veseliti trijumfalnim ulaskom Barakuda u olimpijski turnir Igara u Tokiju.

Niti jednog trenutka nije bilo dvojbe kako bi utakmica mogla završiti, a jedino je otvoreno bilo pitanje s kojim će rezultatom biti okončan susret.

Ono što je u ovakvoj utakmici bilo bitno jest svladati suparnika, sa što manje stresa, tjelesnog zamora i dakako bez ozljeda. U svemu smo uspjeli. Izbornik je uspio u solidnoj mjeri ne odveć minuta ‘držati’ u igri kapetana Bušlju, pa i Macana, Vrlića, Obradovića, Lončara. Puno rotacija u kojima međutim nije trpjela igra, još manje rezultat.

No, zato se jest solidno raspucala vanjska linija – Joković 5, Bukić 4, Obradović 3, Fatović 3, ali i Vukičević i Garcia po 2 gola. Odlično za ‘naštimati ruku’. Još jedna pozitivna crta s uvodne utakmice protiv Kazahstanaca jest i da je pobjeda osigurana brzo, već u prvoj četvrtini, ali i da se Hrvatska od prve sekunde nametnula autoritativno. Čisto za svaki slučaj, da suparniku pokažemo gdje su, protiv koga igraju.

Joković 1:0, Bukić 2:0, Fatović iz peterca 3:0, pa Garcia 4:0! Tako je bilo već na ulasku u osmu minutu. Do poluvremena 10:4, a u trećoj četvrtini potpuni ‘potop’ azijatske momčadi. Tu je dionicu Hrvatska riješila u svoju korist čak 8:1, te je tu već bilo sasvim jasno naznačeno da nam se sprema rekord.

Sljedeću utakmicu Barakude će odigrati u utorak, 27. srpnja protiv Australije s početkom u 12.50 sati.

– Dobro da nam je na samom ulasku u turnir bila jedna ovakva, malo lakša utakmica. Malo smo osjetili atmosferu, bazen, lopte. Dobra priprema za ono što nas čeka protiv Australije. U svakom smo trenutku i dijelu kontrilirali utakmicu. Znam da nam suparnik nije bio baš na nekoj razini, ali za početak jako dobro - rekao je Joković.