Nedjelja, 21 Srpanj 2024
Hrvatske mlade vaterpolistice u u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u turskoj Manisi

Hrvatske mlade vaterpolistice u u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u turskoj Manisi

Nastavlja se nizanje pobjeda u turskoj Manisi. U osmini finala Svjetskog prvenstva za djevojke do 16 godina, Hrvatska vaterpolska reprezentacija za koju igraju dvije djevojke iz Župe Nina Jazvin i Nea Matičević, je uvjerljivo pobijedila Kanadu. Suparnicama praktički nije ponuđena ni mrvica šanse za mogućim iznenađenjem. Kanada je inače država koja u seniorskom uzrastu ima vrlo jaku žensku reprezentaciju, ali očito da ih polako naše mlade cure ne samo sustižu, već da su ih i prestigle. Bilo je nekih lagano optimističnih izjava iz našeg tabora i prije utakmice, ali ipak tada još zamotane u celofan opreza. Kada je počela utakmica, nestao je oprez, ostala je samo hrvatska kvaliteta. Dokazano bolja od Kanađanki.

Suparnice nisu niti jednog trenutka vodile, a najbolje što su rezultatski učinile bilo je jedno poravnanje, u početku susreta (1:1). Već do sredine druge četvrtine bilo je 5:1 za Hrvatsku, ‘izrešetan’ gol Kanade i praktički riješeno pitanje pobjednica. Od tih 5 pogodaka, Neli Janković je dotad postigla 3. U biti, Neli je cijelu utakmicu bila nerješiva zagonetka Kanađanki, te je naša reprezentativka do kraja utakmice postigla čak 6 pogodaka iz 7 pokušaja. Nina Jazvin je postigla dva gola.

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, Hrvatska će se sutra odnosno u utorak sučeliti Nizozemskoj koja je prije naše utakmice jednako lagano svladala Južnu Afriku 13:3 bez da su primile pogodak zadnje dvije četvrtine. Utakmica Hrvatska – Nizozemska počet će u 15.30 sati.

FOTO; HVS - World Aquatics

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 75 Dubrovačke Ljetne Igre