Utorak, 01 Prosinac 2020
U šest prometnih nesreća lakše ozlijeđeno osam osoba, poduzeto 753 represivnih mjera

U šest prometnih nesreća lakše ozlijeđeno osam osoba, poduzeto 753 represivnih mjera

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća u kojima je osam osoba lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 11 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 753 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 380 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 63 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 27 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a šest osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 58 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 52 mjere zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.