Nedjelja, 05 Svi 2024
Obalom Stjepana Radića u Dubrovniku upravljao motociklom bez dozvole i izazvao prometnu nesreću

Obalom Stjepana Radića u Dubrovniku upravljao motociklom bez dozvole i izazvao prometnu nesreću

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 10 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 9 prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 867 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 394 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 75 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 51 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje također je sankcionirano 58 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 71 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 79 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,46 g/kg izmjerena je u poslijepodnevnim satima u petak, 15. srpnja, 25-godišnjaku koji je na području Dubrovnika, u ulicama Žuljanska i Dr. Ante Starčevića izazvao dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Vozač je nakon počinjenih prometnih nesreća napuštao mjesto događaja bez da je oštećenima ostavljao svoje podatke. Vrlo brzo je pronađen i uhićen, te je zbog zdravstvenih poteškoća prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna u iznosu od 12.500,00 kuna izrečena je 19-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u subotu, 16. srpnja Obalom Stjepana Radića u Dubrovniku upravljao motociklom dubrovačkih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje.

Zbog brzine neprimjerene uvjetima na kolniku izazvao je prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom.

Osim spomenute novčane kazne, vozaču motocikla izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom A2 kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr