Petak, 19 Travanj 2024
U župskom vrtiću u tijeku anketiranje s ciljem što bolje pripreme za početak II. faze EU Projekta

U župskom vrtiću u tijeku anketiranje s ciljem što bolje pripreme za početak II. faze EU Projekta

U Dječjem vrtiću Župa dubrovačka provodi se anketiranje s ciljem što bolje pripreme za početak II. faze Projekta „Nastavak unaprjeđenja usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja– Vrtić po mjeri“, čiji se početak očekuje od 02. studenog 2021. godine.

Jedan od ciljeva Projekta je usklađivanje rada vrtića s poslovnim obvezama roditelja tako da će se roditeljima omogućiti korištenje produljenog rada Vrtića.

Redoviti jutarnji 10-satni program je organiziran od ponedjeljka do petka u periodu od 6.30 do 16.30 sati.
 
Produljeni rad podrazumijeva produljeno radno vrijeme Vrtića nakon redovitog jutarnjeg 10-satnog programa organiziran od ponedjeljka do petka u periodu od 16.30 do 21.00 sat te subotom od 6.30 do 16.30 sati.

Također, u produljenom radnom vremenu Vrtića planiraju se provoditi i sljedeći posebni programi:
 
•    Glazbeni program s elementima folklora
•    Program ranog učenja engleskog jezika
•    Likovni program
•    Dramsko-scenski program
•    Program predškole

- Ako imate potrebu za korištenjem produljenog radnog vremena Vrtića ili želite da Vaše dijete sudjeluje u nekom od ponuđenih posebnih programa, molimo Vas da ispunite anketu koju možete preuzeti kod odgojiteljica, kako bismo što bolje organizirali rad te boravak Vašeg djeteta u Vrtiću. Za više informacija pogledajte našu web stranicu https://www.vrtic-zupa-dubrovacka.hr - navodi se u obavijesti ravnateljice Marije Jelić uz napomenu da prema Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe (NN 63/2008) dijete može boraviti u Vrtiću najviše 10 sati dnevno.

- Također Vam napominjemo da je boravak u Vrtiću fleksibilan. Primjerice, dijete može boraviti u jutarnjem programu osam sati, otići iz Vrtića kući te se ponovno vratiti u jedan od ponuđenih posebnih programa u produljenom radu u trajanju od još dva sata. - poručuje ravnateljica vrtića.


  • Autor: Župski portal - zupcica.hr