Četvrtak, 18 Travanj 2024
U župskoj školi održane dvije radionice penganja jaja voskom te izložbe penganih jaja (VIDEO)

U župskoj školi održane dvije radionice penganja jaja voskom te izložbe penganih jaja (VIDEO)

Tijekom prošlog tjedna učenici župske škole imali su priliku posjetiti izložbu penganih jaja koju su im pripremili njihovi kolege, članovi Vijeća učenika u školskom holu. Upoznali su ih s tehnikom penganja voskom, potrebnim priborom i materijalima te običajima vezanim uz ovaj način ukrašavanja uskrsnih jaja u našem kraju.

Održana je i virtualna izložba s kojom su članovi Vijeća učenika upoznali svoje partnere s našim uskrsnim običajima u eTwinning projektu EASTER IS BETTER TOGETHER.

Pengana jaja su nastala na dvije radionice koje su se održale 23.3. i 30.3., a  predstavnici svih razreda od 1. do 8. imali su se priliku upoznati i okušati u penganju jaja voskom.

Penganje je tradicionalni uskrsni običaj u našem kraju kojeg smo izabrali predstaviti u eTwinning projektu Easter is Better Together“.
- Zahvaljujemo gospođi Katarini Čikato i Regionalnom centru za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA -Dubrovnik koji su omogućili održavanje ovih zanimljivih i korisnih radionica - poručuju iz OŠ Župa dubrovačka.


Video sadržaj

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • Video sadržaj