Srijeda, 16 Lipanj 2021
Kandidat za župana Božo Petrov i Marko Mujan u Platu; Zahtijevamo odgovore o katastrofalnom upravljanju HE Dubrovnik

Kandidat za župana Božo Petrov i Marko Mujan u Platu; Zahtijevamo odgovore o katastrofalnom upravljanju HE Dubrovnik

Kandidat Mosta za župana Božo Petrov i pukovnik Hrvatske vojske u mirovini i hrvatski branitelj Marko Mujan u Platu su ispred HE Dubrovnik govorili o upravljanju HE Dubrovnik.

- Još uvijek su nerazjašnjene okolnosti nesreće koja je odnijela tri mlada života, a njihove obitelji do danas nisu dobile nikakvu zadovoljštinu. Svaki dan koji hidroelektrana ne radi košta dva milijuna kuna pa je jasno da su gubitci u godinu i pol dana ogromni. Problem nije riješen jer, navodno zbog određenih tehničkih propusta, naš generator i dalje ne radi - rekao je Mujan te naglasio  da električnu energiju iz drugih izvora, dok HE Dubrovnik ne proizvodi, građani plaćaju i triput skuplje i pozvao nadležne da razjasne okolnosti u kojima se u siječnju 2019. dogodila nesreća s tragičnim epilogom.

Božo Petrov istaknuo je kako je u vrijeme Domovinskog rata ova hidroelektrana osposobljena u 42 dana, dok danas popravci traju puno duže uz gomilanje velikih gubitaka.

- Ne znam zašto je premijer odbio pomoć koju je ponudila francuska tvrtka. Ovaj je problem mogao već biti riješen na više načina, ali vladajućima očito nisu važni ogromni gubitci koje će na kraju platiti građani iz svojih džepova. Javnost ima pravo znati točne okolnosti tragedije koja se dogodila, kao i planove za buduću proizvodnju električne energije u HE Dubrovnik. Zahtijevamo odgovore i o financijskom teretu koji se svakodnevno stvara te kako ga vladajuća garnitura misli riješiti - zaključio je Mostov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Božo Petrov.

 

  • marketingA1