Nedjelja, 05 Svi 2024
U hotelu Sheraton svečano obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Župi dubrovačkoj (FOTOGALERIJA)

U hotelu Sheraton svečano obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Župi dubrovačkoj (FOTOGALERIJA)

Uz brojne stranačke goste iz cijele županije te susjednih hercegovačkih gradova i općina, članovi župskog HDZ-a večeras su u hotelu Sheraton svečano proslavili 34. obljetnicu osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Župi dubrovačkoj. Na početku skupa nazočnima se obratio predsjednik Općinske organizacije stranke Đuro Lonza posebno pozdravivši osnivače župskog ogranka stranke, sve branitelje i obitelji poginulih u Dom. ratu te goste; potpredsjednika HDZ-a, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića nositelja liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinici na Parlamentarnim izborima 17. travnja, generala Damira Krstičevića ratnog zapovjednika 4. gardijske brigade, predsjednika Županijskog HDZ-a Blaža Peza, župana Nikolu Dobroslavića, gradonačelnike Mata Frankovića i Dalibor Milana, načelnika Nardellija te načelnike općina iz naše županije kao i susjedne Hercegovačko neretvanske županije u BiH. Lonza je u svom obraćanju zahvalio svim članovima stranke zaslužnima što je HDZ u Župi dobio sve izbore u ove 34 godine te istaknuo uvjerenje da će tako biti i ubuduće.

Nakon Lonze, okupljene je pozdravio prvi predsjednik stranke Pasko Pendo koji se prisjetio vremena pred osnivanje stranke i ljudi koji su osnovali HDZ Župe dubrovačke na ovom istom mjestu, ali u drugom hotelu, nekadašnjem Orlandu.

Načelnik Nardelli koji je prije izbora za općinskog načelnika bio predsjednik stranke u Župi u dva mandata govorio je o uspjesima župskog HDZ-a, ali i o predstojećim izborima i važnosti vertikale u kojoj je stranka na vlasti na svim razinama od općinske, preko regionalne do državne za Župu dubrovačku. Posebno je naglasio ulogu Branka Bačića nositelja liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinici pri pomoći u rješavanju brojnih projekata značajnih za našu općinu.

Skup su pozdravili i župan Nikola Dobroslavić, predsjednik Županijskog HDZ-a Blaž Pezo, general Damir Krstičević te ministra Branko Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić se posebno osvrnuo na izjave predsjednika Milanovića o tome kako „ih sve treba pohapsiti i uzeti im djecu za taoce“, kazavši da su u najmanju ruku stravične. „I zato ćemo pobijediti, i nećemo im dati da Hrvatsku vode prema Rusiji i neće natrag u komunizam, nego ostaje u demokraciji i europskim integracijama!, zaključio je Dobroslavić.

Čestitke župskom HDZ-u uputio je i predsjednik ŽO HDZ DNŽ Blaž Pezo, i rekao kako ni on ne sumnja u rezultate ove organizacije, koja tri desetljeća dobiva na svim izborima. Osvrnuo se i on na skandalozno ponašanje predsjednika Milanovića i rekao kako je uvjeren da nam ovakva oporba ne može biti prijetnja. „Iza nas su rezultati, koje će građani prepoznati, i ove ćemo izbore dobiti!“, rekao je Pezo.

General Krstičević je istaknuo rezultate vlade Andreja Plenkovića u posljednja dva mandata posebno se osvrnuvši na jačanje Hrvatske vojske i sustava sigurnosti i obrane te poručio "da će 10. izborna jedinica biti udarna jedinica na čelu s ministrom Bačićem" i da očekuje kako će HDZ na jugu Hrvatske na ovim izborima osvojiti osam mandata.

Ministar Bačić je Župu dubrovačku još jednom nazvao utvrdom Hrvatske demokratske zajednice, domaćinima je čestitao 34. obljetnicu i činjenicu da izbore u Župi dubrovačkoj HDZ nije nikada izgubio.. Govoreći o izborima 17. travnja Bačić sve osvrnuo na sve projekte realizirane u posljednje vrijeme, ali i na sve probleme,  izazove i nepogode koje su nas zadnjih godina pogodile, a koje je vlada HDZ-a uspješno prebrodila. Bačić se osvrnuo i na izborne suparnike iz oporbe. - Jedino što ih zanima u ovom trenutku je politički kaos, kaos u državi kako bi pokušali pobijediti na parlamentarnim izborima. Ovo što radi predsjednik je sramotno, a ja mu šaljem poruku ovdje iz Župe dubrovačke; Mi se tebe Zorane Milanoviću ne bojimo, jedino što od tebe tražimo je da poštuješ ovu državu, njezin ustav i pravni poredak. Ako ti je stalo izađi na izbore, izvoli daj ostavku, pozivam te ovdje u 10. izbornu jedinicu, budi protukandidat HDZ-u pa ćeš onda vidjeti što o tebi misli jug Hrvatske - poručio je nositelj liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinici. 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr