Nedjelja, 25 Srpanj 2021
Dubrovačka biskupija bogatija za dvanaest novih animatora instruktora za rad s mladima

Dubrovačka biskupija bogatija za dvanaest novih animatora instruktora za rad s mladima

U Pastoralnom centru Mukinje na Plitvičkim jezerima od petka, 22. veljače do nedjelje, 24. veljače održan je treći, ujedno i završni, susret specijalizacije animatora instruktora. Na susretu je sudjelovalo ukupno 45 mladih animatora kandidata za instruktore iz raznih biskupija u Hrvatskoj te animatori Vrhbosanske nadbiskupije, a među njima i 12 kandidata iz Dubrovačke biskupije.
 
Završivši uspješno program s raznim predavačkim te interaktivnim radionicama Dubrovačka biskupija postala je bogatija za 12 novih animatora instruktora, a to su: Ana Martinović, Andro Čamo, Antonija Radoš, Antun Tomašević, Ivo Roko, Lorena Grljević, Luka Kovač, Magdalena Katušić, Maro Sambrailo, Mihaela Crepulja, Nikoleta Moretić i Silvio Fišić.
 
Novi instruktori stekli su razne vještine i sposobnosti za vođenje škole animatora te za usavršavanje i organizaciju raznih projekta. Također, stekli su vještine za promicanje i oživljavanje aktivnosti kako na razini svojih župa tako i na razini biskupije.
 
Nedjeljno misno slavlje predvodio je predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade i pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski koji je mladima zahvalio na njihovoj odvažnosti i radu na svojim župama i biskupijama te se osvrnuo na evanđelje iz kojeg je mladima poručio da ne budu smokva koju će vinogradar posjeći, već da budu plodovi u svojim vinogradima.
 
Svečanu dodjelu certifikata predvodio je biskup Gorski uz voditeljicu Ureda za mlade HBK Ivanu Čogelja. Na misi te dodjeli certifikata sudjelovao je i generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko te povjerenik za mlade Bjelovarko-križevačke biskupije vlč. Zoran Grgić.
 
Specijalizacija animatora instruktora odvija se u organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

Magdalena Katušić

  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre