Nedjelja, 01 Kolovoz 2021
Časne sestre Služavke Maloga Isusa nakon 81 godinu odlaze iz Župe Mandaljena

Časne sestre Služavke Maloga Isusa nakon 81 godinu odlaze iz Župe Mandaljena

Služavke Maloga Isusa Časne sestre  iz Zavoda "Josipovac" nakon 81 godinu djelovanja župi sv. Marije Magdalene i Zavodu Josipovac nažalost napuštaju Mandaljenu. Nedjeljna misa u 10 sati bit će ujedno i oproštajna od Sestara koje su zbog svog dugogodišnjeg plemenitog i hvalevrijednog rada u ovoj župnoj zajednici i  Zavodu Josipovac omiljene i izuzetno poštovane u Župi dubrovačkoj, a i na širem području.

O razlozima zašto Služavke Maloga Isusa odlaze iz našeg kraja, te gdje će sestre nastaviti svoju službu poslali smo upit Provinciji sv. Josipa iz Splita, te Dubrovačkoj biskupiji od koje smo danas dobili odgovor.

- Provincijalna uprava Družbe Sestara Služavki Maloga Isusa, Provincija sv. Josipa iz Splita, donijela je odluku o ukinuću redovničke zajednice u Zavodu Josipovac u Mandaljeni, Župa Dubrovačka jer, zbog nedostatka dovoljnog broja sestra, nedostatka zvanja i zbog starosti sestara u Provinciji, nije uspjela pronaći zamjenu za s. M. Brigitu Rojnica, koja je izabrana za provincijalnu savjetnicu, a preostale tri sestre zbog starije dobi nisu u stanju same nastaviti život i djelovanje u Zavodu Josipovac.

S. M. Brigita Rojnica je vršila službu predstojnice redovničke zajednice u Zavodu Josipovac i službu medicinske sestre u Centru za rehabilitaciju Josipovac, a zbog izbora za provincijalnu savjetnicu svoje će djelovanje nastaviti u provincijalnoj kući u Splitu. Ostale sestre će biti raspoređene po samostanima Provincije.

Dubrovačka biskupija i župa sv. Marije Magdalene u Mandaljeni, koje su o ovome službeno obaviještene krajem kolovoza te nisu imali nikakav utjecaj na donošenje ove odluke, a niti bilo kakvu mogućnost da je promjene, žale zbog ove odluke, ali je i razumiju, sa zahvalnošću se sjećajući brojnih sestara koje su djelovale u ovom Zavodu Josipovac i župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni kroz 81 godinu - navodi se u odgovoru iz Dubrovačke biskupije.

  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre