Nedjelja, 25 Srpanj 2021
Vjernici Župe Mandaljena jučer se oprostili od časnih sestara Služavki malog Isusa (FOTO)

Vjernici Župe Mandaljena jučer se oprostili od časnih sestara Služavki malog Isusa (FOTO)

Nakon 81 godinu predanog služenja časne sestre Služavke malog Isusa napuštaju župu Mandaljenu. Brojni vjernici zajedno sa župnikom don Vilimom Petrovićem jučer su se oprostili od svojih časnih sestara.

Podsjetimo, Provincijalna uprava Družbe Sestara Služavki Maloga Isusa, Provincija sv. Josipa iz Splita, donijela je odluku o ukinuću redovničke zajednice u Zavodu Josipovac u Mandaljeni, Župa Dubrovačka jer, zbog nedostatka dovoljnog broja sestra, nedostatka zvanja i zbog starosti sestara u Provinciji, nije uspjela pronaći zamjenu za s. M. Brigitu Rojnica, koja je izabrana za provincijalnu savjetnicu, a preostale tri sestre zbog starije dobi nisu u stanju same nastaviti život i djelovanje u Zavodu Josipovac.

S. M. Brigita Rojnica je vršila službu predstojnice redovničke zajednice u Zavodu Josipovac i službu medicinske sestre u Centru za rehabilitaciju Josipovac, a zbog izbora za provincijalnu savjetnicu svoje će djelovanje nastaviti u provincijalnoj kući u Splitu. Ostale sestre će biti raspoređene po samostanima Provincije.

  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre