Subota, 20 Travanj 2024
U petak, 15. listopada počinje projekt "72 sata bez kompromisa", prijave za mlade traju do početka akcije

U petak, 15. listopada počinje projekt "72 sata bez kompromisa", prijave za mlade traju do početka akcije

Od 14. - 17. listopada u cijeloj Hrvatskoj se osmi put održava projekt "72 sata bez kompromisa". U Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji projekt se održava već sedmu godinu zaredom, a svake godine na projektu u Dubrovniku sudjeluje oko 250 mladih volontera u različitim volonterskim akcijama. Same akcije u Dubrovniku i okolici počinju u petak, 15. listopada.

Prijave za mlade traju do početka akcije, a prijaviti se mogu preko poveznice: https://prijava.72sata.hr/72sata/prijava_volontera/prijava/4
Nositelji ovog programa za Dubrovačku biskupiju su Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji sa Studentskim katoličkim centrom Dubrovnik (SKAC_DU).

"72 sata bez kompromisa" je međunarodni volonterski projekt koji se ove godine u Hrvatskoj održava u 16 gradova i općina od 14. - 17. 10.. Projekt ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade radnike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. U projektu „72 sata bez kompromisa“ mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti. O samom projektu i realizaciji istog može se pročitati na www.72sata.hr.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr