Nedjelja, 25 Srpanj 2021
Sastanak biskupa Splitske metropolije u biskupskom domu Dubrovniku

Sastanak biskupa Splitske metropolije u biskupskom domu Dubrovniku

U biskupskom domu u Dubrovniku jučer je održan sastanak biskupa Splitske metropolije. Na sastanku su uz mons. Marina Barišića, nadbiskupa splitsko-makarskog i metropolita, sudjelovali mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup, mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup i mons. Petar Palić, hvarski biskup.

Biskupi su razmotrili prijedlog smjernica za osnivanje Metropolijskih ureda za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, analizirali su odredbe financijskog sustava u metropoliji, neka pitanja administrativne naravi te razgovarali o unaprjeđenju zajedničkih pastoralnih aktivnosti na području metropolije.
 
Biskupi su razmotrili i aktualnosti vezane uz odluku i rješenje Ustavnoga suda kojim je odbijen zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom i kojim nisu prihvaćeni prijedlozi za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom određenih članka Zakona o udomiteljstvu. Smatraju kako je, kad se govori o udomiteljstvu, u komentarima, zakonodavstvu i praksi uvijek važno u prvom redu isticati i voditi se pravima i najboljim interesom djeteta, odnosno interesom drugih korisnika udomiteljstva, odraslih, starijih, nemoćnih te osoba s mentalnim i drugim poteškoćama, a ne nekim drugim interesima.
 
Nakon sastanka biskupi su se uputili u Kotor na vanjsku proslavu sv. Tripuna, zaštitnika Kotorske biskupije, koja je u sastavu Splitske metropolije.

Ured dubrovačkog biskupa

  • marketingA1
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre