Nedjelja, 25 Srpanj 2021
Sutra počinje Tjedan života i braka u organizaciji Vijeća za život i obitelj Dubrovačke biskupije

Sutra počinje Tjedan života i braka u organizaciji Vijeća za život i obitelj Dubrovačke biskupije

Tjedan života i braka na području Dubrovačke biskupije počinje u utorak, 11. veljače i svakog dana središnje proslave bit će u jednoj od župa u šest dekanata Dubrovačke biskupije. Proslave će biti u poslijepodnevnim i večernjim satima, a sastojat će se, uz ostalo, od prigodnih edukativnih ili svjedočkih sadržaja, molitvenih trenutaka, mogućnosti za sakrament ispovijedi te misnih slavlja koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Bit će to i prigoda za obitelji da se upoznavanju i druže, dijele svoja iskustva i međusobno se osnažuju.

Tjedan počinje u dekanatu Dubrovnik 1, na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače, pa će i proslava biti organizirana u crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku, gdje se posebno slavi Gospa Lurdska. Uz proslavu Dana braka i obitelji te proslavu Gospe Lurdske na ovoj misi obilježit će se i prva godišnjica uspostave Trajnog euharistijskog klanjanja u Dubrovniku.

U 17.30 sati bračni parovi će dati svjedočanstvo o važnosti obiteljske duhovnosti i iskustvima sudjelovanja u TEK-u. U 18.30 molit će se krunica, a u 19.00 sati misno slavlje predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Ususret blagdanu Gospe Lurdske u crkvi sv. Ignacija od 8. veljače bit će trodnevnica. U 18.30 molit će se krunica, a u 19 sati euharistijsko slavlje predvodit će katedralni župnik don Marin Lučić. Katedralni župnik predslavit će i jutarnju misu na sam blagdan u 8 sati, kada će se onima kojima je to potrebno podijeliti i sakrament bolesničkog pomazanja.


U srijedu, 12. veljače Tjedan života i braka se nastavlja u Konavoskom dekanatu, u župi sv. Nikole u Cavtatu, s početkom u 17 sati.

U četvrtak, 13. veljače proslava će se održati u Stonskom dekanatu, u župi sv. Ivana Krstitelja u Ponikvama. Program počinje u 17 sati.

U petak, 14. veljače Tjedan života i braka nastavlja se u dekanatu Dubrovnik 2, u župi Presvetog Spasitelja u Mokošici s početkom u 17 sati.

U subotu, 15. veljače proslava Tjedna života i braka održat će se za vjernike Pelješkog dekanata u župi sv. Vlaha u Janjini. Program počinje u 16 sati.

Ove godine u Korčulanskom dekanatu, u Pastoralnom centru sv. Ante u župi sv. Marka u Korčuli Tjedan života i braka zbog objektivnih razloga proslavit će se u utorak, 25. veljače s početkom u 17 sati.

Ovogodišnji XXIV. Međunarodni Dan života i Dan braka koji se po dekanatima proslavlja kao Dan braka i obitelji za sve župe toga dekanata organizira Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije.

foto: Tjedan života i braka u Župi Mandaljena 2018.

 

  • marketingA1
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre