Nedjelja, 01 Kolovoz 2021
Biskup Uzinić primio predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović i premijera Plenkovića

Biskup Uzinić primio predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović i premijera Plenkovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić primio je večeras predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović u svom Biskupskom dvoru i proveo je kroz palaču. Tijekom obilaska palače povjesničar umjetnosti Ivan Vigjen je predsjednicu upoznao s bogatom poviješću ove palače i njezinom važnošću za povijest Grada Dubrovnika, s posebnim naglaskom na nedavnu obnovu palače koja je prethodila biskupovom povratku u staru gradsku jezgru. Biskup i predsjednica su održali i kratki sastanak na kojem su razgovarali o aktualnim temama važnim za Crkvu i društvo. Izmijenili su prigodne poklone.

Prije predsjednice popodne je biskup primio i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića koji se zajedno s ministrima nalazi u višednevnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na zajedničkom sastanku biskup je progovorio o poslanju Crkve na području Dubrovačke biskupije, istaknuvši rad s mladima i brigu za obitelji, kojima je život u današnje vrijeme sve zahtjevniji.

Biskup je zahvalio premijeru i članovima Vlade RH na dosadašnjoj dobroj suradnji i „što su prepoznali, zajedno s gospodinom gradonačelnikom i županom, pozitivan doprinos djelovanja Dubrovačke biskupije.

  • marketingA1
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre