Nedjelja, 25 Srpanj 2021
Korizmena molitvena kampanja incijative "40 dana za život" miroljubivo bdijenje ispred Opće bolnice

Korizmena molitvena kampanja incijative "40 dana za život" miroljubivo bdijenje ispred Opće bolnice

Molitvena inicijativa „40 dana za život – Hrvatska“ od Pepelnica organizira miroljubivo molitveno bdijenje ispred Opće bolnice u Dubrovniku u vremenu od 16 do 18 sati.

Ovogodišnja korizmena molitvena kampanja održava se pod geslom: „Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?“ (Jš 1, 8 – 9).

U sklopu bdijenja srijedom se organizirana Straža sv. Josipa odnosno molitveni sat za muške osobe kako bi i oni molili za nerođene i osvješćivali ulogu muškarca u zaštiti djece i žena te poput sv. Josipa stali u zaštitu nerođenog života.

"Kao i svake kampanje i ove smo kampanje odabrali temu te ćemo staviti poseban naglasak na novi program udruge 'Hrvatska za Život', a to je Iscjeljenje očeva srca", stoji u priopćenju na mrežnim stranicama inicijative. „Želimo naglasiti da i muškarci nose ranu pobačaja, da i oni žale za svojim izgubljenim očinstvom. Zato smo ovu kampanju za zaštitnika izabrali sv. Josipa, Gospinog zaručnika i poočima Isusa Krista. Molit ćemo posebno sv. Josipa da zaštiti muškarce, očeve, djedove, da ih ohrabri, podigne za borbu za nerođene i bude im uzor, znajući iz iskustva da se mnogi pobačaji ne bi izvršili da su muškarci stali uz majku svog djeteta, bili joj podrška i obranili svoje dijete od smrti pobačajem.“

Miroljubivo bdijenje trajat će do 5. travnja.

  • marketingA1