Petak, 19 Travanj 2024
Nardelli; U odnosu na druge općine mi smo dobri, proračun za iduću godinu će biti u visini oko 50 milijuna kuna

Nardelli; U odnosu na druge općine mi smo dobri, proračun za iduću godinu će biti u visini oko 50 milijuna kuna

- Općina Župa dubrovačka u povoljnijoj je poziciji u odnosu na ostale jedinice lokalne samouprave u našoj Županiji - rekao je načelnik Nardelli gostujući u sinoćnjoj emisiji Dubrovačke televizije.

- Općina Župa dubrovačka ima mali broj zaposlenika, 18 zaposlenika i dva dužnosnika, naše Komunalno društvo ima 24 zaposlenika, DVD ima svega sedam zaposlenih i praktično najveći pogon nam je Dječji vrtić s preko 80 zaposlenika. Kad to usporedite s brojem stanovnika i s visinom proračuna, u odnosu na druge smo itekako dobri jer nemamo velika financijska izdavanja po pitanju troškova. Iz godine u godinu vodimo proračun prilično racionalno i nikada ne planiramo nešto što je neostvarivo. Nekoliko milijuna kuna koje smo iz prethodne godine prenijeli u ovu nam je "začepilo rupe" nedostatka ovogodišnjih prihoda. Proračun koji je prvotno zamišljen u iznosu od 67 milijuna kuna, vjerujem da će do kraja godine biti ostvaren u visini od 59 milijuna kuna. Za narednu godinu vrlo oprezno planiramo proračun koji će biti u visini oko 50 milijuna kuna, a od prije par dana imamo saznanja da će nam država pomoći s oko 4 milijuna. Vjerujem, da nam je to dovoljno - objasnio je Nardelli.

Nardelli je dodao da su plaće zaposlenicima Općine, Komunalnih društava, Dječjeg vrtića, DVD-a i Turističke zajednice i dalje smanjene za 10 posto, te da će Općina isplatiti regrese i božićnice u ukupnom iznosu tri tisuće kuna.

Emisiju u cijelosti pogledajte  OVDJE