Petak, 19 Travanj 2024
Nardelli ugostio Ivu Oberan i čestitao joj na njasjajnijoj medalji u karijeri

Nardelli ugostio Ivu Oberan i čestitao joj na njasjajnijoj medalji u karijeri

Općinski načelnik, Silvio Nardelli ugostio je najuspješniju župsku judašicu Ivu Oberan i njenog oca Ivana Oberana predsjednika Judo kluba Župa dubrovačka. Mlada Župka postigla je najveći rezultat u svojoj karijeri , osvojivši zlatnu medalju  na European openu – svjetskom kupu koji je predzadnji kvalifikacijski kup koji se boduje za Olimpijadu. U konkurenciji 34 zemlje, u najbrojnijoj kategoriji sa 36 natjecateljica Iva je imala 5 borbi i 5 pobjeda. Jedina je Hrvatica koja je osvojila zlato. Najbolja župska sportašica u prvom kolu pobijedila je Španjolku, u drugom  Rumunjku, u trećem kolu Poljakinju  da bi u polufinalu pobijedila čvrstu Kosovarku.

U finalu, s kvalitetnim judom pobjedila je Nizozemku -aktualnu prvakinju Europe i osvojila  zlatnu medalju! Načelnik Nardelli čestitao je Ivi na osvojenoj zlatnoj medalji  koja je kruna njene karijere . Poželio joj je da nastavi ići uzlaznom putanjom u svojim sportskim postignućima.

Ivan Oberan, predsjednik Judo kluba Župa dubrovačka zahvalio se načelniku na podršci i prepoznavanju važnosti Ivinog uspjeha.