Srijeda, 01 Svi 2024
hdz_zupa
Objavljene liste; 76 stipendija u ovo nezavidno vrijeme razveselit će mnoge učenike i studente

Objavljene liste; 76 stipendija u ovo nezavidno vrijeme razveselit će mnoge učenike i studente

Po prijedlogu Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić, odobrio je liste stipendista Općine Župa dubrovačka  po različitim kategorijama.

76 stipendija u ovo nezavidno vrijeme razveselit će mnoge učenike i studente. Iz godine u godinu na raspisani natječaj javlja se sve veći broj učenika i studenata što je uvelike povećalo konkurentnost među kandidatima, a obradu učinilo zahtjevnijom i složenijom.

Kao i svake godine, OTP banka priključila se natječaju u kategoriji temeljenoj na imovinskom cenzusu obitelji donacijom u iznosu od 70.000 kuna.

Stipendije su odobrene i u kategoriji uspješnosti , deficitarnih zanimanja i stradalnika Domovniskog rata.

Zaklada Antuna Miloslavića pok. Luka Postranje već šestu godinu za redom priključila se programu stipendiranja  te je svojom donacijom od 68.000,00 kuna obuhvatila 3 stipendista u kategoriji slabijeg imovnog stanja koji su bili ispod crte,  te redoslijedom po prosjeku : 1 najbolji učenik  ispod crte, 2 najbolja studenta prve godine, 4 najbolja studenta sa viših godina koji su bili ispod crte.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju održat će se tijekom prosinca, pojedinačno sa svakim korisnikom sukladno epidemiološkim mjerama.

Tek po potpisivanju ugovora, korisnicima stipendija će se moći izvršiti isplata. U prvoj isplati bit će obuhvaćena 4 mjeseca, od rujna do prosinca.

Stipendija za učenike iznosi 400,00 kuna mjesečno, za studente koji se školuju u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 800,00 kuna.

Termin potpisivanja ugovora za učenike je: srijeda 08. prosinca u 09.00 i u 14.30 ovisno o školskim obvezama.

Termin potpisivanja ugovora za studente je: srijeda 22. prosinca u 09.00 i u 14.30 ovisno o studentskim obvezama

„Oduvijek smo na zavidnoj razini poticali stipendiste u njihovoj izvrsnosti, pomagali onima koji dolaze iz obitelji sa slabijim primanjima, pa smo planirajući sredstva za nadolazeću  izazovnu godinu, stavili stipendiranje kao jedno od priritetnih aktivnosti. Za ovu svrhu Općina će izdvojiti višeod 500.000,00 kuna.“ – istaknuo je Silvio Nardelli , općinski načelnik.

LISTA-USPJEŠNI I DAROVITI UČENICI 2021-2022. scan

LISTA USPJEŠNI STUDENTI 2021-2022.scan

LISTA-IMOVINSKI CENZUS 2021-2022.scan

LISTA-STRADALNICI 2021-2022.scan

LISTA – ZAKLADA.scan

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • lucka_zupanija
  • vodovod