Srijeda, 06 Srpanj 2022
Počinje s radom mobilno reciklažno dvorište u Župi dubrovačkoj, prva lokacija Čibača (iza Prime)

Počinje s radom mobilno reciklažno dvorište u Župi dubrovačkoj, prva lokacija Čibača (iza Prime)

U srijedu 4. svibnja 2022. godine započinje s radom mobilno reciklažno dvorište u Općini Župi dubrovačkoj.
Mobilno reciklažno dvorište mobilna je jedinica namijenjena odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina opasnoga komunalnog otpada, reciklabilnoga komunalnog otpada i drugih propisanih vrsta otpada.

Mobilnim reciklažnim dvorištem upravljat će komunalna tvrtka Čistoća d.o.o, a namijenjeno je svim korisnicima javne usluge prikupljanja miješanoga komunalnog otpada s područja Općine Župa dubrovačka.

Lokacije na kojima će se postavljati mobilno reciklažno dvorište su: DONJI BRGAT, ČIBAČA, MANDALJENA/ZAGRUDA, KUPARI I SOLINE, a dinamika premještanja bit će svakih 15 dana.

Prva lokacija na koju će se postaviti mobilno reciklažno dvorište bit će ČIBAČA (iza Prime), a radit će SRIJEDOM i SUBOTOM od 9:00 do 12:00 sati.

Mobilno reciklažno dvorište nabavljeno je u sklopu EU projekta „Nabava mobilnog reciklažnog dvorišta za Općinu Župa dubrovačka“.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 170.500,00 kn HRK, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 144.925,00 kn HRK.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre