Srijeda, 06 Srpanj 2022
Izvješće o Groblju Dubac; Izgradnja druge etape i samih grobnica trebala bi početi u lipnju

Izvješće o Groblju Dubac; Izgradnja druge etape i samih grobnica trebala bi početi u lipnju

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća direktor Groblja Dubac Đuro Lonza podnio je izvješće o poslovanju Groblja Dubac u 2021. godini.

- Groblje Dubac je u 12. mjesecu 2019. godine je ugovorilo radove na izgradnji prve etape koja je trebala biti gotova do desetog mjeseca 2020. međutim zbog poznate situacije s pandemijom i smanjenog priljeva sredstava u proračun Grada i Općine, morali smo u pet navrata prolongirati rok završetka tih radova tako da smo ove godine u prvom mjesecu imali završenu prvu etapu. Prije dva tjedna smo imali tehnički pregled i mogu reći da smo to uspješno odradili te očekujemo uporabnu dozvolu u narednih tjedan - dva.

Polovicom prosinca prošle godine smo kontaktirali skoro dvije tisuće obitelji s namjerom da utvrdimo koliko ih je zainteresirano za ići u proceduru dodjele grobnog mjesta. 31. svibnja smo započeli, a 11. travnja završili s postupkom kojem smo donijeli 1.436 rješenja za ukupno 1.275 grobnica. Da bi započeli s izgradnjom druge etape koja je iznimno financijski zahtjevna,  za koju zbog zakonskih ograničenja nismo našli mogućnost kreditiranja, a budući da proračuni Grada i Općine nisu u mogućnosti osigurati potrebna sredstva, krenuli smo u prikupljanje novca od građana za izgradnju grobnica. Sve ostale radove na groblju i dijelove ove etape koji se odnose na javno korištenje će se financirati iz proračuna Grada i Općine. Građane smo privremenim rješenjima zadužili za ukupno 66.750.000,00 kuna, a do današnjeg dana smo naplatili 64 milijuna što je preko 96 posto uspješnosti naplate.

Pokrenuli smo postupak javne nabave za izgradnju druge etape koji je završen, prošao je i žalbeni rok u kojem nije bilo žalbe, imamo izvođača radova s kojim još nismo potpisali ugovor jer čekamo da završi postupak javne nabave za nadzor nad radovima. Iskreno se nadam da bi početkom šestog mjeseca bili u mogućnosti početi s izgradnjom druge etape i samihgrobnica - istaknuo je Đuro Lonza

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre