Subota, 18 Svi 2024
Povjerenstvo za praćenje realizacije projekta Kupari; Prihvaćen zahtjev za izmještanje korita rijeke Tarante

Povjerenstvo za praćenje realizacije projekta Kupari; Prihvaćen zahtjev za izmještanje korita rijeke Tarante

U Zagrebu se danas sastalo novo Povjerenstvo za praćenje realizacije projekta Kupari koje predvodi ministar Oleg Butković. Na sastanku su bili i Općinski načelnik Silvio Nardelli te pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić.

- Danas smo imali prezentaciju projekta, izrađen je cjelokupni idejni projekt za Kupare i investitor je spreman za podnošenje zahtjeva za lokacijsku dozvolu, međutim upućen je zahtjev za izmjenu i dopunu UPU-a Kupari 1 koji se odnosi isključivo na izmještanje korita rijeke Tarante. Zahtjev investitora je da se korito rijeke Tarante na lokaciji gdje je danas hotel Kupari izmjesti kako bi se izbjegli ogromni troškovi temeljenja hotela. Investitor je spreman financirati izradu izmjena cjelokupne dokumentacije i troškove izmještanja korita rijeke koje bi se izmjestilo istočno prema hotelu Goričina kako budući hotelski kapaciteti ne bi bili građeni na njemu.

Povjerenstvo je prihvatilo taj zahtjev investitora te predlaže Vladi RH potpisivanje dodatka ugovoru koji će se odnositi na dinamiku radova i izmještanje korita rijeke. To će samim tim značiti izradu izmjene i dopune UPU-a Kupari 1, međutim sve to skupa neće prouzročiti nove vremenske rokove - rekao je načelnik Nardelli.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • ACI Dubrovnik