Petak, 19 Travanj 2024
Kako provodite vrijeme u izolaciji? Lovorko Klešković "Bavim se baštinom, sređivamo i đardin i svu okućnicu"

Kako provodite vrijeme u izolaciji? Lovorko Klešković "Bavim se baštinom, sređivamo i đardin i svu okućnicu"

Predsjednik Općinskog vijeća Lovorko Klešković se u izolaciji bavi baštinom, u svakodnevnom je kontaktu s čelnicima Općine, smanjio je kontakte i odlaske u butigu na jednom tjedno.

- Unatoč svim negativnim stranama ove situacije, moram reći da mi je drago što provodim više vremena s obitelji, pogotovo jer su mi dvije kćeri studentice mogle doći doma. Teško je biti zatvoren unutar četiri zida cijelo vrijeme, pa kad kćeri nisu zaokupljene učenjem pokušavamo malo poći u prirodu. Tako sam iskoristio priliku jučer popodne za pokazati im rezervoar vode Smokovac. U jutarnjim se satima bavim baštinom, tako sam pripremio rasad sezonske verdure, a dio okopao. Osim baštine zajedničkim snagama sređivamo i đardin i svu okućnicu. Tako smo iskoristili ovo vrijeme da napravimo sve one radove uređenja koje inače nismo stizali. Oko podne imamo zajednički objed, nakon kojeg se malo odmorimo i pogledamo vijesti Stožera civilne zaštite. Pokušavamo uhvatiti glavne informacije bilo s ove nacionalne presice bilo sa županijske, a ostatak dana odmaknuti se od malih ekrana i usmjeriti misli na nešto drugo. U svakodnevnom sam kontaktu s čelnicima Općine, a ako je neophodno, kao što je bio slučaj jučer, održimo i sastanak. Naravno, držeći se uputa Stožera.

S obzirom da imamo člana obitelji u rizičnoj skupini, pokušavamo smanjiti kontakte i odlaske u butigu. Zasad smo smanjili odlaske u butigu na otprilike jednom tjedno, dok kruh pokušavamo ne kupovati svaki dan. Trudimo se razvući namirnice na duže razdoblje što nekad i nije tako jednostavno, pošto smo šesteročlana obitelj.

Upravo s obitelji provodim najviše vremena, kao što pretpostavljam radi i većina u ovim teškim trenucima, a tako planiramo provesti i Uskrs. Ubrali smo i uredili ukrasnu granu, opiturali smo manje jaja nego inače, a kćeri se okušavaju u spravljanju domaće pinice i orahnjače. Smatram da je bitno održavati naše uskrsne tradicije, kako se ne bi izgubio duh ovog blagdana. Upravo je to ono što nam može dati snagu potrebnu da sve ovo skupa prebrodimo.