Petak, 29 Ožujak 2024
Kako provodite vrijeme u izolaciji? Stefani Grbić "Posvećena sam radu iz kuće, održavam online nastavu Umjetničke škole"

Kako provodite vrijeme u izolaciji? Stefani Grbić "Posvećena sam radu iz kuće, održavam online nastavu Umjetničke škole"

Za akademsku klaviristicu Stefani Grbić ovakvo stanje, kako kaže, nije ništa novo jer zbog svojeg zanimanja inače većinu vremena provodi izolaciji vježbajući i pripremajući nadolazeće koncerte. U ovo vrijeme pandemije održava i online nastavu za učenike Umjetničke škole “Luke Sorkočevića”, a doma je počela peći beskvasni kruh ili kruh s domaćim kvascem

Zbog trenutne situacije zbog zdravlja sebe i svojih najbližih, pridržavam se uputa Nacionalnog stožera te rijetko izlazim iz kuće. Zapravo, zbog svojeg zanimanja kao akademski umjetnik klavirist većinu vremena provodim u tzv. izolaciji vježbajući i pripremajući nadolazeće koncerte, pa je ovakvo stanje za mene zapravo normalno.

Možda nam je svima upravo potreban takav predah da odmorimo od prebrzog života, prometnih gužvi, turista .. Međutim, upravo zbog današnje tehnologije smo socijalno više povezani. Drago mi je vidjeti da je recimo na Facebooku nastala virtualna dubrovačka pjaca s ponudom domaćih proizvoda, pa pogledam i divim se što zapravo sve nudimo. Nadam se da će ljudi i nakon ove izolacije nastaviti podupirati našu proizvodnju te da ćemo puno manje uvoziti a puno više izvoziti.

Doma sam počela peći beskvasni kruh ili kruh s domaćim kvascem, snalazim se s onim što ima bez da odmah odem i kupim, izvezla sam nekoliko zaštitnih pamučnih maski, a da ne govorim koliko smeća iz kuće se bacilo.

Posvećena sam radu iz kuće, te pomažem učenicima koliko je god to moguće. Održavam online nastavu jer radim u Umjetničkoj školi “Luke Sorkočevića”.  Radimo na način da se učenici snime i pošalju svoje snimke, a ja njima svoje. Tu je također prednost tehnologije koju možemo pametno koristiti. Jedino tako možemo ostati u kontinuitetu a da se ne zaboravi već naučeno.

Njima je ova situacija čudna, ali su se brzo navikli. U trenu su se morali osamostaliti i postati odgovorniji, te dobro napraviti plan učenja. Upravo snimanjem sebe brzo uoče pogreške te ih odmah korigiraju, dok se u suprotnom većinom oslanjaju na ispravku nastavnika. Trenutno su jako zatrpani s domaćim zadacima pa im ostavljam vremena da se stignu svemu posvetiti. Nije lako ni njihovim roditeljima koji su postali preko noći učitelji - roditelji.
Situaciji koju ne možemo mijenjati jedino se možemo prilagoditi.

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim Župljanima i Župkama.