Četvrtak, 25 Travanj 2024
Kako provodite vrijeme u izolaciji?  Ivo Brešković; Velika je prednost nas izoliranih koji imamo kuće i nešto okućnice

Kako provodite vrijeme u izolaciji? Ivo Brešković; Velika je prednost nas izoliranih koji imamo kuće i nešto okućnice

Gospar Ivo Brešković provodi dosta vremena na čišćenju korova i obrezivanju stabala, a više vremena posvećuje i ružama, travnjaku te agrumima. Sređiva i notne materijale vezane za rad župske Limene glazbe. Ne izlazi izvan dvorišta bez veće potrebe jer se dobri susjedi i  mlađa rodbina pobrinu da mu osiguraju što treba iz butige.

Vrijeme  izolacije uz obavezu ostanka u kući je htjeli mi to ili ne, ipak neka vrsta kazne za “zlodjelo“ što želiš ostati živ i zdrav.

Velika je prednost nas izoliranih koji imamo kuće i nešto okućnice/đardina što  možemo provoditi dosta vremena u  prirodi, a naša Čibača je još uvijek mjesto gdje možeš ćuti pjev ptica i ubrati poljskog cvijeća.

Supruga Pauline (župska Englezica) i ja pokušavamo ovo vrijeme iskoristiti i za obavljanje onih poslova, koje inače ne volimo raditi, ali ih se mora obaviti. Odjednom se ima vremena za čišćenje korova i obrezivanje  stabala,  a i više vremena posvećujem našim ružama, travnjaku i agrumima. Unutrašnjost kuće priprema se  kao da će doći sanitarna inspekcija, a kad još malo zatopli bit će i pituravanja koje zaista mrzim.

Iako sam u tzv. kriznim godinama još uvijek nastojim sačuvati mentalno zdravlje i fizičku aktivnost, pa mi puno nedostaje amaterski rad s djecom u Limenoj glazbi. Koristim ovu izolaciju za srediti neke notne materijale vezane za rad glazbe ,pa mi je računalo neizbježan sudrug i prijatelj.

Ovo „zatvorsko“ vrijeme u nedostatku mogućnosti neposredne komunikacije potiče nas da više  digitalno kontaktiramo s dragim nam i  odsutnim prijateljima i rodbinom  pa su nam internetske veze užarene.

Ne izlazimo van dvorišta bez veće potrebe, a dobri susjedi i naša mlađa rodbina iz Grada (s Konala) brinu s da nam osiguraju ono najnužnije što nam treba, pa se ne moramo izlagati riziku odlaska među ljude u kupovinu.

Iako smo supruga i ja sami za Uskrs smo se skockali, namjestili blagdanski stol i zamišljali da smo u nekom finom restoranu među mnoštvom prijatelja.

S velikim zanimanjem redovno pratim naš lokalni portal zupcica. hr.jer mi je to najbrža i najtočnija informacija o onom što se događa u mom neposrednom okruženju.