Utorak, 23 Travanj 2024
AK Župa dubrovačka na 39. INA Buzetskim danima 2020. - Jurišić prvi u klasi 16, Barović drugi u klasi 6

AK Župa dubrovačka na 39. INA Buzetskim danima 2020. - Jurišić prvi u klasi 16, Barović drugi u klasi 6

Tradicionalna međunarodna brdska auto utrka „39. INA Buzetski dani 2020.“ najpopularnija utrka na domaćim brdskim stazama ove je godine u atmosferi maksimalne tišine uz samo zvukove motora automobila bez publike uz stazu Most – Peničići. U konkurenciji stotinu automobilista iz sedam europskih zemalja nastupila su i tri člana Auto kluba Župa dubrovačka.

Župski klub u ovoj posebnoj i skromnoj sezoni nastupa bez većih ambicija, a u Buzet su otputovala tri vozača; Marijo Barović (Rover MG ZR 105), Deni Kmetović (Peugeot 106) i povratnik na stazu u prvom nastupu ove sezone Mario Jurišić (Audi A4 STW).

Jurišić je utrku završio kao 4. u ukupnom poretku za Prvenstvo Hrvatske, treći u grupi E1 i prvi u klasi 16, Barović je bio osmi u grupi A i drugi u klasi 6 (zbog izlijetanja u prvoj vožnji u drugoj nije uspio nadoknaditi zaostatak), dok Deni Kmetović zbog kvara na automobilu nije završio utrku.

U bodovanju za poredak klubova župski klub je ostao bez bodova za trećeg vozača, pa je vodeći AK Dubrovnik Racing povećao prednost u poretku Državnog prvenstva koja sada iznosi 63,5 bodova.

Kako su dvije  od ukupno šest utrka sezone  (Ilirska Bistrica i Sljeme) otkazane do kraja bi se trebala voziti još samo "domaća" utrka na stazi Komolac - Brgat početkom listopada, hoće li se voziti još se uvijek ne zna.