Četvrtak, 18 Travanj 2024
Sebastian Przybysz odlukom sudaca pobijedio Antuna Račića u najboljoj borbi večeri na KSW 59

Sebastian Przybysz odlukom sudaca pobijedio Antuna Račića u najboljoj borbi večeri na KSW 59

Antun Račić nije uspio drugi put obraniti pojas KSW prvaka u bantam kategoriji. Večeras je u najboljoj borbi večeri na KSW 59 u Lodzu odlukom sudaca izgubio od izazivača Poljaka Sebastiana Przybysza. Suci su jednoglasno dodijelili pobjedu Przybzyszu nakon velike borbe u pet runda 49-46, 49-46 i 48-47 za Poljaka.

Przybysz je bolje otvorio meč dobio prvu rundu, u drugoj Antun preuzima kontrolu pa runda pripada njemu. Najviše akcije je donijela treća u kojoj Račić dobiva nekoliko udaraca u tijelo, ali i odličnim krošeom šalje Przybysza na pod nakon čega rundu završava dominantno u parteru, ali Poljak se dobro obranio. Četvrta runda također donosi odličnu borbu, izmjene čistih udaraca s obje strane, dok je u petoj domaći borac dominantniji, dva puta ruši Račića dominantno privodi rundu i borbu kraju što mu kod sudaca donosi prednost i titulu novog KSW prvaka u bantam kategoriji.

Antunu Račiću je ovo prvi poraz u KSW-u, pojas prvaka ove poljske organizacije u bantam kategoriji je osvojio protiv Damiana Stasiaka iz Poljske u studenom 2019. godine u Areni Zagreb, a obranio ga protiv Brazilca Bruna Augusta dos Santosa u prosincu prošle godine. Do večeras je bio neporažen od 2017. godine, nanizao je sedam pobjeda, ovo je bila njegova 35. borba u profesionalnoj karijeri u kojoj ima 25 pobjeda.

FOTO: Screenshot YouTube