Subota, 04 Svi 2024
Veliki uspjeh u Sarajevu; Petrunjela Pavić je mlađe seniorska prvakinja Europe u kategoriji do 78 kg

Veliki uspjeh u Sarajevu; Petrunjela Pavić je mlađe seniorska prvakinja Europe u kategoriji do 78 kg

Župska judašica Petrunjela Pavić, članica Dubrovnika 1966. ostvarila je veliki uspjeh na  Europskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke koje se održava u Sarajevu, popela se na najviše postolje kategorije -78 kg i postala mlađe seniorska prvakinja Europe.

 Nakon što je kao jedna od nositeljica u prvom kolu bila slobodna u drugom je slavila protiv Ukrajinke Yulie Kuchenko. Odlično postavljena taktika donosi joj taj zlatni bod nakon samo deset sekundi produžetaka. U četvrtfinalnoj borbi nakon nešto manje od tri minute pobjeđuje od Nizozemku Christinu Deck, a u polufinalu je pobijedila  francusku reprezentativku Liz Ngelebeyu. Pavić je od samog početka kontrolirala borbu te Francuskinji nije ostavila previše prostora za bilo kakav manevar. Nakon što je sjajno iskoristila nepažnju protivnice, kontrom povela borbu ubrzo je odličnom tranzicijom u parteru završila istu zahvatom držanja.
U finalu je pokazala spremnost, čvrstoću i pobijedila Njemačku reprezentativku Leu Schmid.

Još uvijek sam u šoku, znala sam da sam spremna i da danas mogu doći do zlatne medalje. Po zlato sam išla tako da mi je drago da napokon mogu staviti zlatnu medalju u džep i skinuti to s „to do“ liste  – rekla je Petrunjela Pavić.


Izvor i slike; Judo.hr

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr