Utorak, 02 Ožujak 2021
Vaterpolisti nakon peteraca izgubili od Crne Gore, sutra posljednja prilika za Olimpijske igre

Vaterpolisti nakon peteraca izgubili od Crne Gore, sutra posljednja prilika za Olimpijske igre

Barakude će olimpijsku vizu za Tokio ‘hvatati’ u nedjelju, u zadnjoj mogućoj prilici, u utakmici za treće mjesto od 14.00 sati.

Crna Gora je pobijedila sretno i spretno boljim izvođenjem peteraca. Šteta jer je izuzev realizacije igrača više (1-8), u svim ostalim segmentima Hrvatska protiv jakog suparnika odigrala vrlo dobru utakmicu, posebno obrambeno. Najbolji crnogorski igrač Ivović potpuno zaustavljen od Jokovića. Postigao je tek 1 gol iz 8 pokušaja. Bijač je imao sjajnu večer sa 16 obrana. Nije loše, štoviše igrao i naš pozicijski napad, te šut s vanjskih pozicija.

U utakmici gol za gol, fizički izvanredno napornoj s obostranim presingom, suparnici su imali u pravilu tek po jedan pogodak prednosti. Samo je jednom prilikom nakratko Crna Gora povela 7:5 početkom treće četvrtine, na što je reagirao izbornik Tucak minutom odmora. Nije nam trebala ni puna minuta da nas Fatović i Bukić golovima ponovo vrate u neizvjesnost. Odlična je bila završnica naše momčadi pred kraj treće četvrtine s dva uzastopna pogotka kapetana Bušlje. Prvo s 2 metra za poravnanje (8:8), a onda i samo 4 sekunde prije kraja četvrtine za vodstvo Hrvatske (9:8).
U zadnjoj četvrtini jedna vrlo sporna situacija. Pri našem vodstvu, Loren Fatović je ‘potegao’ kontru, bio je sam ispred vratara Lazovića, ali i povučen s leđa. Začudo, suci nisu dosudili ništa!? Da je tog trenutka Hrvatska povela s 2 razlike, samo četiri minute prije kraja… Nećemo nikada doznati. A da Barakude u polufinalu nisu baš bile miljenice sreće vidjelo se u sljedećoj akciji Crne Gore. Centar Spaić je izjednačio nakon što mu se lopta odbila od grede na ruku. To je bio čak treći takav pogodak suparnika na utakmici, iz ‘odbijanca’ nakon obrane s igračem manje.
Dvije i pol minute prije kraja Luka Bukić je ponovo doveo Barakude do prednosti, da bi pola minute prije kraja, točnije 24 sekunde do isteka mladi centar Perković izjednačio na 10:10 i ‘odveo’ utakmicu u peterce.

U njima je vratar Crne Gore, Dejan Lazović obranio udarce Lorena Fatovića i Luke Bukića, te je to načelno bilo dosta za crnogorsko slavlje.